Kanapka z kiełbasą Naturrino

Nasze inspiracje

  • Kanapka z kiełbasą Naturrino

Kanapka z kiełbasą Naturrino

Danie: 2 porcje

Składniki:

bułka typu paluch

kawałek Kiełbasy Naturrino Sokołów lub Kiełbasy z Piersi Kurczaka Naturrino (o długości bułki)

syrop klonowy lub płynny miód

kilka plasterków Boczku Surowego Wędzonego Sokołów

czerwona cebula

łyżeczka oleju

brązowy cukier

musztarda z ziarnami

łyżka octu z białego wina

keczup

sałata lodowa pocięta w paski (niedużo)

smażona cebula

Sposób przygotowania

Bułkę przecinamy na pół, opiekamy. Kiełbasę nacinamy płytko w kilku miejscach, smarujemy syropem albo miodem, owijamy boczkiem, obsmażamy albo opiekamy, aż boczek będzie chrupiący – pod koniec można ponownie posmarować go syropem lub miodem. Cebulę kroimy w piórka, dusimy na oleju z dodatkiem szczypty cukru; gdy zacznie się karmelizować, mieszamy z musztardą i octem i zestawiamy z ognia. Bułkę smarujemy cienko keczupem, posypujemy sałatą, kładziemy kiełbasę w boczku, uduszoną cebulę z dodatkami, polewamy keczupem, posypujemy cebulką smażoną.