Tarta z cebulą i białą kiełbasą Naturrino

Nasze inspiracje

Tarta z cebulą i białą kiełbasą Naturrino

Danie: 4-6 porcji

Składniki:

1 opakowanie Kiełbasy białej Naturrino

1 opakowanie ciasta na tartę

700 g cebuli

2 łyżki masła + do wysmarowania formy

kilka gałązek świeżego tymianku

100 g sera żółtego

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w piórka, kiełbasę w plasterki. Cebulę smażymy na rozgrzanym maśle do miękkości. Doprawiamy solą, świeżym tymiankiem i pieprzem. Formę smarujemy masłem i wykładamy ciastem na tartę. Pieczemy przez 10 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Na spód ciasta wykładamy ¾ farszu i  pokrojoną kiełbasę. Na wierzchu rozkładamy resztę farszu i całość posypujemy serem żółtym. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 15 min. Przed podaniem potrawę dekorujemy świeżym tymiankiem.