Biała kiełbasa z aromatyczną cebulą
Nasze inspiracje
Biała kiełbasa z aromatyczną cebulą
Danie: 4 porcje
Składniki:
1 opakowanie Białej Kiełbasy Naturrino
1 kg cebuli
1 łyżeczki ziaren kuminu
1/2 łyżeczki ziaren czarnej lub białej gorczycy
1 łyżeczka curry
sól
olej do smażenia
natka pietruszki do dekoracji
Sposób przygotowania
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na dużą patelnię wlewamy olej. Dodajemy gorczycę i kumin, a następnie przez chwilę smażymy. Do składników dokładamy cebulę. Całość łączymy z curry i doprawiamy solą do smaku. Smażymy, aż cebula stanie się szklista, często mieszając.
Cebulę przesuwamy na brzeg patelni, a na środek wykładamy kiełbasę i smażymy na złoto. Od czasu do czasu kiełbasę przewracamy na drugą stronę. Przed podaniem potrawę dekorujemy posiekaną natką pietruszki.