Biała kiełbasa z cebulkami perłowymi i szpinakiem
Nasze inspiracje
Biała kiełbasa z cebulkami perłowymi i szpinakiem
Danie: 5 porcji
Składniki:
1 opakowanie Białej kiełbasy Naturrino
120 ml białego wina wytrawnego
100 g szpinaku baby
100 g cebulek perłowych
1 mała cukinia
20 g miodu
50 g suszonych pomidorów
100 g masła
garść siana
sól, pieprz
Sposób przygotowania
Białe kiełbasy parzymy, zdejmujemy osłonki i kroimy w plastry o grubości ok. 1,5 cm. Masło podgrzewamy z z podpalonym sianem i zostawiamy na 20 minut. Cebulki odsączamy z zalewy i karmelizujemy z miodem. Dodajemy pokrojoną w cienkie plastry cukinię, suszone pomidory oraz kiełbasę.
Całość dusimy na dużym ogniu, stopniowo podlewając winem. Dodajemy szpinak (kilka liści odkładamy do dekoracji), sól, pieprz oraz masło. Zdejmujemy z ognia. Przed podaniem potrawę ozdabiamy liśćmi świeżego szpinaku.