Nasze inspiracje
Kanapka z kiełbasą Naturrino
Składniki:
bułka typu paluch
kawałek Kiełbasy Naturrino Sokołów (o długości bułki)
syrop klonowy lub płynny miód
kilka plasterków Boczku Surowego Wędzonego Sokołów
czerwona cebula
łyżeczka oleju
brązowy cukier
musztarda z ziarnami
łyżka octu z białego wina
keczup
sałata lodowa pocięta w paski (niedużo)
smażona cebula
Bułkę przecinamy na pół, opiekamy. Kiełbasę nacinamy płytko w kilku miejscach, smarujemy syropem albo miodem, owijamy boczkiem, obsmażamy albo opiekamy, aż boczek będzie chrupiący – pod koniec można ponownie posmarować go syropem lub miodem. Cebulę kroimy w piórka, dusimy na oleju z dodatkiem szczypty cukru; gdy zacznie się karmelizować, mieszamy z musztardą i octem i zestawiamy z ognia. Bułkę smarujemy cienko keczupem, posypujemy sałatą, kładziemy kiełbasę w boczku, uduszoną cebulę z dodatkami, polewamy keczupem, posypujemy cebulką smażoną.