Pasztet Naturrino w galarecie żurawinowej
Nasze inspiracje
Pasztet Naturrino w galarecie żurawinowej
Danie: 8 porcji
Składniki:
4 łyżeczki żelatyny
kostka bulionu warzywnego
30 dag żurawiny do mięs
gałązka świeżego rozmarynu
1 kg Pasztetu Sokołów
Sposób przygotowania
Żelatynę moczymy w 100 ml zimnej wody. Bulion rozpuszczamy w 300 ml gorącej przegotowanej wody i rozpuszczamy w nim żelatynę. Dodajemy żurawinę i posiekany rozmaryn, dobrze rozprowadzamy, studzimy. Część galarety wlewamy na dno formy pasztetowej, odstawiamy do stężenia. Następnie wkładamy pasztet i zalewamy pozostałą galaretą tak, aby sporo żurawin i galarety było również na wierzchu. Wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Delikatnie odkrawamy nożem i wyjmujemy z formy. Kroimy w grube plastry.