Tarta z cebulą i białą kiełbasą Naturrino
Nasze inspiracje
Tarta z cebulą i białą kiełbasą Naturrino
Danie: 4-6 porcji
Składniki:
1 opakowanie Kiełbasy białej Naturrino
1 opakowanie ciasta na tartę
700 g cebuli
2 łyżki masła + do wysmarowania formy
kilka gałązek świeżego tymianku
100 g sera żółtego
Sposób przygotowania
Cebulę kroimy w piórka, kiełbasę w plasterki. Cebulę smażymy na rozgrzanym maśle do miękkości. Doprawiamy solą, świeżym tymiankiem i pieprzem. Formę smarujemy masłem i wykładamy ciastem na tartę. Pieczemy przez 10 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Na spód ciasta wykładamy ¾ farszu i pokrojoną kiełbasę. Na wierzchu rozkładamy resztę farszu i całość posypujemy serem żółtym. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 15 min. Przed podaniem potrawę dekorujemy świeżym tymiankiem.